מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לחמג'ון בצל

מאפה שמרים שמכינים חצי במחבת חצי בתנור, במילוי משגע של בשר כבש עם טעמים מודגשים של בצל וכמון. הכי כיף לקרוע עם הידיים ולתת ביס, רק חכו רגע שיתקרר, אנחנו יודעים שזה לא פשוט

|מאסטר שף| פורסם15:14
לחמג'ון בצל של יעקב  (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • שלושת רבעי כוס מים
  • כפית שמרים יבשים

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית, לטיגון
  • 150 גרם בשר כבש טחון
  • בצל בינוני, קצוץ
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • שלושת רבעי כפית פלפל שחור
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • שלושת רבעי כפית כמון טחון

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, המלח, המים והשמרים יחד לכדי בצק. לשים כ-10 דקות ומתפיחים 40 דקות לפחות, עד להכפלת הנפח.

2מטגנים במחבת שיכולה להיכנס לתנור את בשר הכבש, הבצל והתבלינים כ-7 דקות. מצננים את התערובת היטב (אפשר להעביר ל-10 דקות למקפיא. כשהתערובת פוגשת את הבצק היא חייבת להיות קרה).

3כשהבצק תפוח פותחים אותו לעלה בעובי סנטימטר, ומניחים על מחבת טפלון כאשר השוליים של הבצק עוברים את גבולות המחבת. מפזרים את תערובת הבשר ומקפלים את שולי הבצק עד שיגיעו למרכז המחבת (המרכז צריך להישאר פתוח במקצת).

4מחממים תנור ל-240 מעלות צלזיוס בתכנית של חום פאסיבי (שני גופי החימום עובדים, ללא מאוורר).

5מחממים את המחבת עם הלחמג'ון על אש גבוהה מאוד במשך 7 דקות, ומיד מעבירים לתנור ל-20 דקות נוספות.

מומלץ להגיש עם סלט עלים וטחינה טרייה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il