מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

דג מטוגן ברוטב שרמולה

בשר פורל עדין ועסיסי, רוטב עוצמתי וקצת חמיצות – לא סתם המנה הזאת הפכה לקבועה בבית של משפחת קספרס

|מאסטר שף| פורסם23:10
דג מטוגן ברוטב שרמולה (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • דג פורל שלם, חתוך לסטייקים (כולל הראש והזנב)
  • מלח
  • קמח
  • 1 ליטר שמן

לרוטב שרמולה:

  • 3 שיני שום
  • כף פפריקה אדומה חריפה
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • כף כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כוס עלי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1ממליחים את הדג ומקמחים מכל הכיוונים. מניחים בצד, ובינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

2הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למכל המיקסר הידני וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

3כשהשמן חם (בערך 170 מעלות) מטגנים את הדג עד להזהבה אחידה. מוציאים לנייר סופג וממליחים מיד במלח דק.

4מסדרים על צלחת מאורכת את חתיכות הדג כך שירכיבו שוב את צורת הדג המקורי.

5מזלפים על הדג מהרוטב, ומגישים מיד.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il