אוכל
אוכל

סנדוויץ' עם קציצות פלמידה, חצילים ופלפלים קלויים בתיבול אסייתי

מנה שכולה אימפריה ים תיכונית. חוויה מובטחת בכל ביס וביס

|מאסטר שף| פורסם21:00
קציצות פלמידה בליים ועשבי תיבול (תמונת AVI: mako)
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לקציצות

  • 300 גרם פילה פלמידה
  • בצל קצוץ חי
  • בצל נוסף קצוץ גס, מטוגן עד להזהבה בשמן זית (מוסיף מתיקות לקציצות)
  • כוס עשבי תיבול מעורבים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
  • חצי פלפל ירוק נקי מגרעינים, קצוץ דק
  • כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בפנים החלה, לטגן קלות ולקצוץ עם סכין)
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • ליים שלם, קלוף מקליפתו הירוקה, קצוץ דק (לחילופין אפשר להשתמש בפלחי חצי לימון קלוף, קצוצים דק וקליפה המגוררת)
  • כפית סומק
  • כף גרגרי כוסברה קלויים דקה במחבת יבשה ואז כתושים עם קצת מלח גס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב עשבי התיבול והליים

  • שני בצלים קצוצים גס
  • זר גדול מעורב של עשבי תיבול
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • מיץ משני לימונים וגם קליפתם המגוררת
  • מיץ מ-4 ליים (לשמור את הליים הסחוטים בשביל הרוטב)
  • חצי פלפל חריף נקי מגרעינים, קצוץ דק
  • 2-3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור

חומרים נוספים

  • חציל בלאדי, חתוך לשניים, מרוח בשמן זית, אפוי בחום 200 מעלות במשך 30 דקות, עם הצד החתוך על התבנית
  • פלפל אדום
  • 2 חלות מלבניות קטנות
  • חופן עלים טריים (אורוגולה, רוקט, גרגר נחלים וכדומה)
  • 2 ליים קלופים, פרוסים לפרוסות דקות, נקיים מחרצנים

אופן ההכנה:

קציצות

1קוצצים עם סכין את פילה הפלמידה (קוביות קטנות, בערך 3-5 מ"מ).

2מערבבים את כל החומרים בידיים.

3צרים קציצות גדולות מוארכות ומטגנים בשמן חצי עמוק. רק להשחים בעדינות את הקציצות.

4את הקציצות המטוגנות מכניסים לרוטב עשבי התיבול ומבשלים 10 דקות. אם הנוזלים לא מכסים את הקציצות, הופכים באמצע.

רוטב עשבי התיבול

1מטגנים שני בצלים עד שנעשים שקופים.

2מוסיפים את השום, הפלפל החריף ועשבי התיבול הקצוצים ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב.

3מוסיפים את המים ומיץ הלימון.

4מבשלים במשך 5 דקות ומכניסים את הקציצות המטוגנות.

הכנות נוספות

1מוציאים עם כף את בשר החצילים הקלויים, קוצצים גס ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל שחור.

2קולים את הפלפל, מכניסים למשך כמה דקות לשקית ניילון וקולפים. אפשר להשאיר טיפה קליפה שרופה. חותכים לסרטים צרים ומתבלים בשמן זית.

3מקטינים את גובה החלה על ידי חיתוך החלק העליון, 2 ס"מ מהקצה והחלק התחתון, 5 ס"מ מהתחתית. מסירים את פנים החלה גם מהתחתית וגם מהחלק העליון, כך שנוצרת "אמבטיה" אשר תכיל את הקציצות ו"גג" עם מקום נוסף למילוי. את פנים החלה שהסרנו ניתן לנצל לטובת הלחם הדרוש לקציצות.

להרכבת המנה

1בתחתית החלה, מפזרים שכבה נאה של חצילים קלויים.

2על החצילים, מניחים קציצות בצפיפות.

3על הקציצות מפזרים את העלים הירוקים וסרטי פלפל קלוי, כך שכך המילוי עובר את גובה תחתית הסנדוויץ'.

4מטפטפים בנדיבות מרוטב עשבי התיבול על הכול.

5מסדרים לאורך הסנדוויץ' פרוסות ליים קלוף.

6מטפטפים מהרוטב גם על כיסוי הסנדוויץ' וסוגרים אותו.

7עוטפים הדוק בנייר וחותכים עם סכין באמצע הסנדוויץ.

8מגישים בתאבון. טעים גם קר וגם חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il