
המצרכים (2 מנות):לקציצות
לרוטב עשבי התיבול והליים
חומרים נוספים
אופן ההכנה:קציצות 1קוצצים עם סכין את פילה הפלמידה (קוביות קטנות, בערך 3-5 מ"מ). 2מערבבים את כל החומרים בידיים. 3צרים קציצות גדולות מוארכות ומטגנים בשמן חצי עמוק. רק להשחים בעדינות את הקציצות. 4את הקציצות המטוגנות מכניסים לרוטב עשבי התיבול ומבשלים 10 דקות. אם הנוזלים לא מכסים את הקציצות, הופכים באמצע. רוטב עשבי התיבול 1מטגנים שני בצלים עד שנעשים שקופים. 2מוסיפים את השום, הפלפל החריף ועשבי התיבול הקצוצים ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב. 3מוסיפים את המים ומיץ הלימון. 4מבשלים במשך 5 דקות ומכניסים את הקציצות המטוגנות. הכנות נוספות 1מוציאים עם כף את בשר החצילים הקלויים, קוצצים גס ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל שחור. 2קולים את הפלפל, מכניסים למשך כמה דקות לשקית ניילון וקולפים. אפשר להשאיר טיפה קליפה שרופה. חותכים לסרטים צרים ומתבלים בשמן זית. 3מקטינים את גובה החלה על ידי חיתוך החלק העליון, 2 ס"מ מהקצה והחלק התחתון, 5 ס"מ מהתחתית. מסירים את פנים החלה גם מהתחתית וגם מהחלק העליון, כך שנוצרת "אמבטיה" אשר תכיל את הקציצות ו"גג" עם מקום נוסף למילוי. את פנים החלה שהסרנו ניתן לנצל לטובת הלחם הדרוש לקציצות. להרכבת המנה 1בתחתית החלה, מפזרים שכבה נאה של חצילים קלויים. 2על החצילים, מניחים קציצות בצפיפות. 3על הקציצות מפזרים את העלים הירוקים וסרטי פלפל קלוי, כך שכך המילוי עובר את גובה תחתית הסנדוויץ'. 4מטפטפים בנדיבות מרוטב עשבי התיבול על הכול. 5מסדרים לאורך הסנדוויץ' פרוסות ליים קלוף. 6מטפטפים מהרוטב גם על כיסוי הסנדוויץ' וסוגרים אותו. 7עוטפים הדוק בנייר וחותכים עם סכין באמצע הסנדוויץ. 8מגישים בתאבון. טעים גם קר וגם חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |