
עוגת שמרים במילוי קרם ריקוטה וקונפיטורת שריאם היו מציעים לנו עוגת שמרים במילוי ריקוטה היינו לוקחים בשתי ידיים וגם אומרים תודה. זה לא אומר שלא נשמח לשדרג אותה במילוי מפתיע ומשמח של קונפיטורת עגבניות שרי, ולהוסיף גם סירופ מלמעלה. כאלה אנחנועמית טויטו|מאסטר שף| פורסם08/11/1614:56 ![]() צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת |
המצרכים :לבצק:
לקונפיטורת העגבניות:
למילוי הריקוטה:
לסירופ סוכר ושרי:
אופן ההכנה:1לקונפיטורה: מרתיחים את כל החומרים בקלחת ומבשלים על אש נמוכה עד שהעגבניות רכות ומתוקות והמרקחת הופכת לריבה סמיכה. מצננים (אסור להשתמש בקונפיטורה בעודה חמה). 2למילוי: מערבבים היטב בקערה את הריקוטה, הווניל והקינמון. 3לסירופ: מרתיחים את הסוכר והמים ומוסיפים את נוזל ריבת השרי. מוסיפים קינמון, ליקריץ ותמצית וניל ומצננים. 4לבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית את כל החומרים פרט לחמאה, כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מתפיחים כשעה או מכניסים מכוסה למקרר למשך הלילה. 5לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (מכל חלק נכין עוגה אחת). מרדדים כל חלק למלבן של 25 על 35 ס"מ בעובי חצי ס"מ. 6ממלאים את הבצק: מברישים כל יריעת בצק בחמאה ומורחים מהקונפיטורה. מעליה מורחים את תערובת הריקוטה באופן אחיד. 7מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג, ומניחים את הצמה בתבנית אפייה מוארכת. 8מברישים את שתי העוגות בביצה טרופה ומתפיחים כשעה. 9אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מתכוני הכתנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |