אוכל
אוכל

ריזוטו דלעת

מנה חורפית קלאסית שהטעם הנפלא שלה מצדיק את מאמצי הערבוב

|מאסטר שף| פורסם23:37
ריזוטו דלעת - גיא בימקה (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי דלורית
  • חתיכת דלעת (כ-250 גרם)
  • כף שמן זית
  • 100 גרם חמאה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 5 שיני שום
  • חצי ק"ג אורז ארבוריו
  • 1 כוס יין לבן
  • 7-6 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ליטר ציר עוף או ירקות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם פרמזן

אופן ההכנה:

1מורחים את הדלעת והדלורית בשמן זית וצולים בתנור על 220 מעלות 30 דקות.

2על מחבת רחבה מחממים חמאה ושמן זית עד להמסה מלאה של החמאה.

3מוסיפים בצל ושום קצוצים ומטגנים על אש גבוהה 2 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה. שופכים כוס יין לבן ונותנים לאלכוהול להתאדות לחלוטין. מתבלים בתימין, מלח ופלפל.

4מנמיכים את האש ומוסיפים בכל פעם מצקת אחת מהציר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.

5מוסיפים עוד מצקת וככה חוזר חלילה עד שהאורז אל דנטה וקרמי.

6מוציאים מהתנור את הירקות הכתומים. חצי מהכמות חותכים לקוביות וחצי וחצי מכניסים למעבד מזון עם כף חמאה, חופן פרמזן מגורד וכף ציר. טוחנים לקרם ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הקוביות ואת שאר הפרמזן והחמאה ומערבבים.

7מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את האש. מגישים מיד עם פרמזן מגורד מעל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il