
המצרכים (2 מנות):לצלעות טלה:
לתערובת הציפוי:
לבורגול:
לבאק צ'וי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1טוחנים במעבד מזון את המצרכים לתערובת הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד. 2משמנים את הטלה בשמן רגיל וצורבים מכל הצדדים במחבת חמה עד קבלת צבע שחום (2-3 דקות מכל צד). 3מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים 10 דקות. מוציאים ונותנים לטלה להתקרר לטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות. 4מברישים את הטלה עם חרדל דיז'ון ומכסים בציפוי עשבי התיבול. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות, עד שהציפוי מתקשח ונהיה פריך. מוציאים, נותנים לטלה לנוח 2-3 דקות, ואז חותכים כל שדרת צלעות במרכז (ככה שיש 4 חתיכות של 2 צלעות). 5לבורגול (מכינים במקביל לצלעות): שוברים את אטריות האורז וקולים אותן בסיר בינוני מעל להבה גבוהה (בלי כלום) עד שמזהיבות. 6מוסיפים את הבורגול, ציר העוף, מיצי ההדרים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהבורגול התרכך. 7לבאק צ'וי: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את כל המרכיבים. מקפיצים 3 דקות, עד ריכוך קל של גבעולי הבאק צ'וי. 8לרוטב: במחבת קטנה מחממים את מיץ האשכוליות עם הסוכר והמלח עד שמתאדה ונשאר רוטב סמיך (בערך 10 דקות בישול מעל להבה בינונית נמוכה). 9להגשה, מניחים את הבורגול בתחתית הצלחת, מעליו הבאק צ'וי ומעליו את 2 חתיכות טלה. מזלפים מעל את סירופ האשכוליות ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו מערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |