אוכל
אוכל

זנב עגל עם חומוס ופלפלים חריפים

התבשיל הבשרי התקבל אצל השופטים ברגשות מעורבים, אבל לגבי דבר אחד לא היה ספק: שנהב כהן יודעת להכין חלה ביתית פשוט מעולה

|מאסטר שף| פורסם23:00
זנב עגל עם חומוס ופלפלים חריפים (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לחלה:

  • חצי קילו קמח
  • כף וחצי שמרים טריים
  • חצי כף מלח
  • 2 וחצי כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות שמן
  • ביצה, להברשה
  • 2 כפות סילאן
  • שומשום

לתבשיל הזנב:

  • 8 חתיכות זנב עגל (מומלץ קטנות)
  • 8 שיני שום
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • שמן
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל לבן
  • 2 כפות פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • 2 כוסות חומוס, שבושל עד ריכוך
  • כפית מלח
  • חצי כף כמון
  • כף רסק עגבניות (לא חובה)

אופן ההכנה:

חלה:

1מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים מים ושמן ולשים רבע שעה לפחות. שולחים להתפחה של 45 דקות לפחות (מומלץ להתפיח בתנור שחומם ל-30 מעלות).

2טורפים יחד את הביצה והסילאן.

3לאחר ההתפחה קולעים מהבצק צמה ומברישים בביצה מעורבבת בסילאן. מפזרים שומשום ומתפיחים 20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

4אופים את החלה עד להשחמה אחידה.

תבשיל זנב וחומוס:

1מכניסים את הזנב ו-4 משיני השום לסיר לחץ, מכסים במים ומבשלים 40 דקות עד שעה.

2כשהבשר רך מעבירים את הזנבות לסיר נמוך ורחב ומוסיפים בערך 4 כוסות מהציר שנוצר. מוסיפים את 4 שיני השום נוספות ואת הפלפלים החריפים.

3מחממים במחבת שמן עם כל התבלינים למעט מלח וכמון. מוסיפים את השמן המתובל לסיר עם הזנב.

4מוסיפים את החומוס ומבשלים לפחות שעה על אש נמוכה. מוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. אם רוצים להסמיך את הרוטב מוסיפים רסק עגבניות, ואם רוצים לדלל אותו מוסיפים עוד מעט מהציר.

5מוסיפים את הכמון ומבשלים עוד 5 דקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il