אוכל
אוכל

תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול

המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הגדולה לקטניות ועשבי תיבול. תבשיל עשיר שמחבר את שתי האהבות הגדולות האלה יחד למנה עשירה מלאת טעמים

|מאסטר שף VIP| פורסם13:09
תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול (צילום: קשת)
צילום: קשת
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כוס גרגירי חומוס קפואים
  • כוס עדשים שחורות
  • כוס שעועית לבנה
  • כוס שעועית אדומה
  • חצי חבילת חמאה מלוחה
  • רבע כרוב לבן, קצוץ
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף כמון
  • כף אבקת מרק בצל
  • אטריות ביצים
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור טרגון
  • ענף כרשה
  • 2 כפות קמח עם מעט מים.
  • שמנת חמוצה
  • בצל

אופן ההכנה:

1בסיר עם מים פושרים מבשלים במשך 20 דקות את גרגירי החומוס, העדשים השחורות, השעועית הלבנה והשעועית אדומה.

2מוסיפים לסיר את החמאה המלוחה והכרוב הלבן ומתבלים כף מלח + חצי כף פלפל שחור +חצי כף כורכום + חצי כף כמון + כף אבקת מרק בצל.

3מוסיפים את אטריות הביצים ומערבבים.

4קוצצים דק את עשבי התיבול והכרישה ומוסיפים לסיר. מערבבים ללא הפסקה. מערבבים קמח עם המים ומוסיפים לסיר. טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים כחצי שעה.

5במחבת נפרד ועל אש קטנה מזהיבים רצועות בצל במשך כ-20 דקות.

6מוזגים מהתבשיל לצלחת עמוקה, מפזרים מעל מהבצל המטוגן ושמים כף שמנת חמוצה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il