אוכל
אוכל

פסטה עם קציצות

הכי מנה של בית, אבל כזאת שעשויה טיפ טופ: פסטה טרייה ברוטב עגבניות ופלפלים עם קציצות עוף נימוחות. בטח שמותר לאכול שתי צלחות, איזו שאלה

|מאסטר שף| פורסם10:58
פסטה טריה עם קציצות (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
Rating:4.9189reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפסטה:

  • 250 גרם קמח
  • ביצה
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מים קרים
  • קורט מלח

לרוטב:

  • שמן זית
  • בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות או מגוררות
  • רסק עגבניות קטן
  • כוס ציר עוף
  • פלפל ירוק חריף
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • כף סוכר

לקציצות:

  • קילו בשר פרגית או עוף, טחון
  • בצל, קצוץ
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • גזר, מגורר דק
  • קישוא, מגורר דק
  • תפוח אדמה, מגורר דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1הפסטה: יוצרים צורה של "הר געש" מהקמח (מסדרים את הקמח בצורת הר, ובמרכזו יוצרים גומה בעזרת האצבעות).

2מניחים את שאר מרכיבי הבצק במרכז הגומה וטורפים בעזרת האצבעות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3הרוטב: מטגנים במחבת בצל קצוץ ושום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 2 דקות.

4מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (כולל התבלינים) ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, לצמצום הטעמים.

6הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים מעט במקרר.

7מכדררים קציצות ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח. מניחים לקציצות להתבשל כ-15 דקות.

8מוציאים את בצק הפסטה מקירור ומרדדים במכונת פסטה דרך כל השלבים, עד שמגיעים לשלב הדק ביותר.

9חותכים את הפסטה לצורת פפרדלה (אטריות רחבות) בסכין ידני.

10מבשלים במים רותחים כ-2 דקות, עד שהפסטה מבושלת. מגישים עם הרוטב והקציצות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il