
המצרכים :לפסטה:
לרוטב:
לקציצות:
אופן ההכנה:1הפסטה: יוצרים צורה של "הר געש" מהקמח (מסדרים את הקמח בצורת הר, ובמרכזו יוצרים גומה בעזרת האצבעות). 2מניחים את שאר מרכיבי הבצק במרכז הגומה וטורפים בעזרת האצבעות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 3הרוטב: מטגנים במחבת בצל קצוץ ושום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 2 דקות. 4מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (כולל התבלינים) ומביאים לרתיחה. 5מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, לצמצום הטעמים. 6הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים מעט במקרר. 7מכדררים קציצות ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח. מניחים לקציצות להתבשל כ-15 דקות. 8מוציאים את בצק הפסטה מקירור ומרדדים במכונת פסטה דרך כל השלבים, עד שמגיעים לשלב הדק ביותר. 9חותכים את הפסטה לצורת פפרדלה (אטריות רחבות) בסכין ידני. 10מבשלים במים רותחים כ-2 דקות, עד שהפסטה מבושלת. מגישים עם הרוטב והקציצות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |