מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סינמון רול עם טופי ופקאן

טעמים נפלאים של בצק שמרים, קינמון, סוכר וחמאה, ואם כל זה לא מספיק – יש גם רוטב טופי ופקאנים

|מאסטר שף| פורסם23:06
סינמון רול עם טופי ופקאן - חיים כהן (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • חצי ק"ג קמח
  • כף שמרים
  • כוס חלב
  • 100 גרם סוכר
  • כפית מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה

מילוי:

  • חצי כוס סוכר כהה
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קינמון
  • 50 גרם חמאה (למריחה על הבצק)

רוטב טופי:

  • 100 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת
  • 50 גרם חמאה
  • כוס אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

1בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים חלב ומערבבים עוד קצת. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

2מערבבים את הסוכרים והקינמון ומניחים בצד.

3לרוטב טופי: במחבת מחממים סוכר עד לקבלת קרמל. מוסיפים שמנת מורתחת וחמאה, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

4פותחים את הבצק ומורחים בחמאה. מפזרים את תערובת הסוכרים, מגלגלים וחותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ.

5מסדרים את רוטב הטופי בתבנית עגולה ומעל מפזרים פקאנים. מעליהם מסדרים את פרוסות הבצק במרווחים קטנים.

6אופים ב-180 מעלות למשך חצי שעה. מצננים מעט והופכים את התבנית.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il