
המצרכים :לבצק:
לציר:
לראגו:
לבשמל:
לפטריות ולהרכבה:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר. 2מכינים את הציר: קוצצים גס את הסלק, הבצל, הגזר, שיני השום, הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מניחים בסיר עם הרבה מים, מוסיפים את עלה הדפנה, הפטרוזיליה והתימין, מרתיחים ומבשלים חצי שעה. מסננים לקבלת מרק צח ומבשלים עד שהמרק מצטמצם לציר. 3מכינים את הראגו: קוצצים בפולסים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי. 4מטגנים במחבת גדולה את חזה האווז. מניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את הירקות הקצוצים. מוסיפים את הבשר הטחון והכבדים – את הבשר הטחון מפוררים תוך כדי בישול. מחזירים את חזה האווז, מוסיפים את הציר – רק לכיסוי, ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים. מתבלים במלח ופלפל. 5מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומטגנים מעט על אש נמוכה. מוסיפים חלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים אגוז מוסקט וטורפים פנימה חלמון ביצה. מערבבים ולבסוף מוסיפים את הפרמזן המגורר. 6מכינים את הפטריות: קוצצים גס בצל ופטריות. מטגנים במעט שמן ומתבלים במלח ופלפל. 7פותחים את בצק הפסטה לעלה ארוך, על ידי רידוד במכונת פסטה (עד עובי מספר 6 במכונה). מבשלים את עלה הבצק במים רותחים ומומלחים, עד לדרגת אל דנטה. מעבירים למי קרח. 8במקביל, מערבבים את הבשמל עם מעט ציר. 9מניחים מעט בשמל בתחתית התבנית, מניחים מעל את קצה העלה המבושל (לא חותכים אותו למלבנים), מעליו ראגו ופטריות. מקפלים את העלה כך שיכסה את שכבת הבשר ומפזרים מעליו רוטב בשמל וגבינת פקורינו. כך ממשיכים את השכבות באותו הסדר, עד שהתבנית מתמלאת. מסיימים עם רוטב בשמל. 10אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות. 11בזמן שהלזניה בתנור מחממים את שאריות הציר ומוסיפים לו 10 גרם חמאה. 12ההגשה: מניחים את הלזניה על צלחת, שופכים מסביב ציר ומפזרים נבטים לקישוט. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |