אוכל
אוכל

קנולי

מתכון פשוט לקינוח האיטלקי הקלאסי: גלילי בצק עדינים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בקרם ריקוטה נפלא עם קליפות הדרים ושוקלד מריר. כל ביס - שלמות

|מאסטר שף| פורסם10:54
קנולי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.640reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 185גרם קמח לבן
  • 30 גרם סוכר לבן
  • 15 גרם אבקת קקאו
  • 5 גרם אבקת קינמון
  • 30 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם יין מרסלה
  • 40 גרם מים
  • 5 גרם מלח

למלית:

  • 650 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
  • 70 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

לטיגון והגשה:

  • שמן קנולה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש (כ-10 דקות). מעבירים למשטח העבודה ולשים מעט ידנית.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה-שעה.

3מניחים את הריקוטה במסננת צפופה מעל קערה לניקוז נוזלים למשך 20 דקות. מערבבים היטב את הריקוטה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק. מקפלים פנימה את התוספות ומניחים במקרר להתייצבות.

4מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים. מעבירים כל חלק במכונת פסטה עד לקבלת רצועה דקה וחלקה.

5קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מברישים קצה אחד מהעיגול במעט חלבון ביצה, מגלגלים מעל גליל מתכת להכנת קנולי וסוגרים עם הבצק המרוח בחלבון.

6מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 150-160 מעלות כחצי דקה עד דקה, לקבלת גוון זהוב. מוציאים, משחררים את הקנולי אל משטח מרופד בנייר סופג ומניחים בצד לצינון מלא, עד שמתקרר לטמפרטורת החדר (כדי שהקנולי לא ימס את המילוי).

7ממלאים שקית זילוף בקרם הריקוטה ומזלפים אל תוך גלילי הבצק. מפזרים מעט אבקת סוכר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il