אוכל
אוכל

טארטלט עגבניות ובצל

מנות אישיות קטנות ונהדרות עם בצק פריך-פריך בתחתית, ומילוי טעים-טעים של ירקות ובשמל

|מאסטר שף| פורסם23:07
טארטלט עגבניות ובצל - תאיר מורדוך (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 180 גרם קמח
  • 120 גרם חמאה
  • חצי כפית מלח
  • 30 גרם קשקבל מגורדת דק
  • 3 כפות מים קרים

רוטב בשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 70 גרם חלב (או שמנת או יוגורט)

למילוי:

  • 2 כפות חמאה
  • 2 עגבניות פרוסות לעיגולים
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות
  • 50 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות. מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי בישול עד שמסמיך.

3מאדים בחמאה את פרוסות העגבניות בחמאה, ועושים אותו הדבר עם פרוסות הבצלים.

4מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים ומסדרים ברינג או בתבנית. אופים אפייה קצרה בתנור ב-160 מעלות למשך 15-10 דקות.

5מוציאים את הבצק האפוי חלקית מהתנור, מסדרים מעל הבצק את רוטב הבשמל, מעליו מניחים עגבנייה, ומעל טבעות בצל. מעל הכל מפזרים קשקבל ועוד שכבת בשמל.

6אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il