קלצונה תפוחי אדמה וגבינותהתעלפנו מהריח: מאפה בצק שמרים ממולא קוביות תפוחי אדמה מטוגנות בשמן זית, עם הרבה בצל, שום ותימין וציפוי של מוצרלה וקשקבל. חם, מהביל, פריך ומשביע. הנשנוש האולטימטיבי אצלכם במטבח![]() צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי |
המצרכים :
למלית
להגשה
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן ומממשיכים ללוש. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל גוש בצק אחיד ולא דביק. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות, מכסים וממתינים שיתפח, כחצי שעה. 2מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים השום ואת ענפי התימין, מקפיצים מעט ומוסיפים את תפוחי האדמה. ממשיכים בטיגון עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט, ומכבים את האש. מתבלים. 3לשים מעט את הבצק בידיים ומרדדים בעזרת מערוך לגודל הרצוי. כדאי לעשות זאת על משטח מקומח קלות. מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ועליו מניחים 2-3 כפות גדושות של תערובת תפוחי האדמה המטוגנים. זורים את הגבינות המגוררות מעל. 4מקפלים את הבצק כך שיכסה את המלית. מדביקים את השוליים. מטפטפים מעט שמן זית ומורחים אותו על הבצק בידיים. 5אופים בחום של 250 מעלות כ-10 דקות, עד שהקלצונה מזהיב. 6מוציאים את המאפה מהתנור, מטפטפים שמן זית, זורים גבינת קשקבל מגוררת ומקשטים בענפי תימין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |