ריזוטו אורז וסלקכשמתחשק לנשנש מנה משביעה, חלבית וקרמית. קצת מרסקים (את הסלק) הרבה בוחשים (את האורז), מוסיפים שמנת וגבינה והפלא מוכן. מסוג המנות שנעלמות דקה אחרי שגומרים להכין, והיא בהחלט שווה את ההשקעה![]() צילום: Ildi Papp, Shutterstock |
המצרכים :
אופן ההכנה:1קולפים את הסלקים, מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את הסלקים עד שהם רכים מאוד. 2מוציאים את הסלקים ממי הבישול, מצננים מעט וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון עם 2 כפות מנוזלי הבישול למחית חלקה. מניחים בצד. 3מרתיחים את ציר הירקות בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה כך שהרתיחה תישמר. 4מחממים את שמן זית בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את האורז ובוחשים דקה. 5מוסיפים כוס מציר הירקות, ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהציר נספג כולו באורז. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מהציר הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שהוא נספג באורז. ממשיכים להוסיף מהציר הרותח עד שמתקבל אורז רך, בעל מרקם של שמנת. 6מוסיפים לאורז את מחית הסלק וממשיכים לבחוש עד שריזוטו מתחיל לבעבע. 7מוסיפים את השמנת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. זורים את הגבינה המגוררת ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |