מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

בורקס פילו במחבת עם טוויסט חלמונים

המילוי - קלאסי: תרד, פטה כבשים משובחת. אבל אז מגיע הטוויסט: מטגנים את הבורקס בשמן זית, הופכים, מניחים חלמון ביצה על הצד המטוגן ומכסים. רעיון מדליק של השף אבי ביטון

|המרכיב העיקרי| פורסם11:30
בורקס תרד וגבינה מטוגן (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4-6 עלי פילו (כמספר הבורקס)
  • 400 גרם עלי תרד, חלוטים כדקה במים רותחים
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים, מפוררת
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית, לטיגון
  • 4-6 חלמונים טריים (כמספר הבורקס)

להגשה

  • כוס טחינה מוכנה
  • כוס עגבניות טריות, מרוסקות
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח
  • חצי פלפל חריף, פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

1מכינים את המילוי: קוצצים את התרד ומערבבים עם הגבינה. מתבלים במלח ובפלפל.

2לוקחים עלה פילו, מקפלים לשניים ומניחים במרכז כף מהמילוי. מקפלים את שאר הבצק מעל המלית. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

3מחממים שמן זית במחבת, וצורבים את מעטפות הפילו להזהבה. הופכים, מניחים על הצד הזהוב של כל בורקס חלמון, ומכסים את המחבת. מטגנים את צידו השני של הבורקס במחבת מכוסה עוד דקה-שתיים.

4יוצקים טחינה ועגבניות מרוסקות על צלחת הגשה, מטפטפים מעט שמן זית, ממליחים ומפזרים פלפל חריף. מניחים את הבורקס המטוגנים במרכז הצלחת ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il