אוכל
אוכל

פרוסות לשון עם קורנישונים וביצים קשות

מנת בשר קצת אחרת ממה שאתם רגילים, שמכינים מראש ובקלות ומגישים בטמפרטורת החדר

|תוצרת ישראל| פורסם08:26
לשון בקר עם מלפפונים כבושים וביצים קשות (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שמן זית לטיגון
  • לשון בקר, שלמה וטרייה
  • 3 גזרים
  • 1 שורש סלרי
  • 2 בצלים
  • 1 עגבנייה גדולה, בשלה
  • 2 כוסות יין אדום
  • מים או ציר עוף
  • עלי דפנה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל

להגשה

  • שמן זית לטיגון
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור, גרוס
  • 2-3 ביצים קשות, מגוררות
  • קורנישונים (מלפפונים כבושים בסגנון צרפתי), חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מחממים ומשחימים את לשון הבקר מכל הצדדים. מוציאים את הלשון מהסיר ומניחים בצד.

2חותכים את הגזרים, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות ומשחימים קלות בסיר שבו טוגן הבשר.

3חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לירקות שבסיר. מערבבים ומוסיפים יין אדום ועלי דפנה. מוסיפים את הלשון לסיר, מוסיפים נוזלים (מים או ציר עוף) עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהלשון רכה.

4בסיום הבישול מקררים את לשון ומקלפים את השכבה החיצונית. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

5לפני ההגשה: מטגנים קלות את פרוסות הלשון בשמן זית. הטיגון יוסיף ללשון פריכות.

6מסדרים את פרוסות הלשון על צלחת הגשה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל. מפזרים מעל את הביצים הקשות המגוררות ומקשטים בקוביות קורנישונים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il