אוכל
אוכל

גפילטע פיש של רן שמואלי וחיים כהן

השף רן שמואלי והשף חיים כהן משחזרים את המתכון הכי נוסטלגי במטבח היהודי והמסורתי. גפילטע פיש קלאסי שמתבשל שעות בציר דגים וכמובן מגיע עם כתר הגזר שהוא בגדר חובה. כך תעשו זאת נכון

|mako אוכל| פורסם07:38
גפילטע פיש פסח 2017 (צילום: Shutterstock, mako אוכל)
צילום: Shutterstock, mako אוכל
Rating:4.550reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 ק"ג פילה קרפיון
  • 4 בצלים, קלופים
  • 2 ביצים טריות
  • 2 ביצים קשות
  • מצה שלמה, רטובה
  • 60 גרם סוכר
  • מלח
  • פלפל לבן
  • סוכר

לציר הדגים:

  • ראשי דג ואדרות
  • 4 בצלים בינוניים
  • 4 גזרים שלמים, קלופים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • סוכר

אופן ההכנה:

1טוחנים את הדגים במטחנה יחד עם בצל אחד ומצה רטובה (וסחוטה). מעבירים את התערובת לקערת ערבוב.

2מערבלים במעבד מזון את הבצל השני יחד עם הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת הדג. מוסיפים את הביצים הטריות, הסוכר והתבלינים ומערבבים.

3ממתינים כ-20 דקות ולאחר מכן יוצרים מהתערובת את קציצות הדג.

4מכינים את הציר: מכניסים את ראשי הדגים, האדרות, הבצלים והגזרים לסיר רחב ושטוח. מתבלים בסוכר ותבלינים (המלצה שלנו: אל תתביישו להגזים בתיבול שכן הדגים והירקות יספגו את העודפים במהלך הבישול). מוסיפים מים עד מחצית גובה הסיר ומחממים כמעט עד לרתיחה.

5מעט לפני שהציר רותח מחליקים פנימה את קציצות הדג שהוכנו מראש. מבשלים את הקציצות בציר ללא כיסוי כשעתיים (ניתן להוסיף לסיר מים במידת הצורך).

6בתום הבישול מעבירים את הקציצות החמות לכלי הגשה מלבני גדול שיכול להכיל את כל הכמות. יוצקים את נוזל הבישול לכלי ההגשה כך שיכסה את הקציצות. פורסים לפרוסות את הגזרים שהתבשלו בציר, ומניחים פרוסת גזר על כל קציצה. מכסים את הכלי ומצננים במקרר למשך הלילה.

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**

>> למתחם "מבשלים עם קשת"

>> מתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il