אוכל
אוכל

תבשיל בשר וערמונים

תבשיל בשר רך ומלא טעם ברוטב ערמונים ויין אדום, מושלם לחורף ולסתיו. ההכנה פשוטה מאין כמוה - הבעיה היחידה היא לחכות שיהיה מוכן

|מתכון לחיסכון| פורסם10:18
תבשיל בשר וערמונים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.7260reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כוס שמן זית

לרוטב:

  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 8 שיני שום, קצוצות גס
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים מקולפים קלויים

אופן ההכנה:

1מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.

4יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ כדי להוציא את שאריות הבשר אל היין. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות.

5מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך.

6מוסיפים ערמונים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-30 דקות עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il