מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סלט ניסואז

שי-לי ליפא מלמדת איך להכין בבית סלט ניסואז, ממש כמו במסעדה. כמה שלבים פשוטים ויש לכם סלט שהוא ארוחה מלאה וצבעונית

|מתכון לחיסכון| פורסם10:06
סלט ניסואז (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 1 קופסה טונה משומרת
  • 4-3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 6 פילטים של אנשובי
  • 1 כף צלפים

לרוטב:

  • שליש כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, ממלאים במים עד גובה של 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב ומצננים.

2בינתיים מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים בזהירות לסיר מים רותחים ומבשלים 7 דקות עד שהן מבושלות אבל החלמון עדיין רך. שוטפים במים קרים, קולפים וחותכים לרבעים.

מתכונים לראש השנה

3חולטים את השעועית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וחולטים את השעועית 4-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.

4מרכיבים את הסלט: חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים בצלחת הגשה. מוסיפים עגבניות, זיתים, אנשובי, שעועית, ביצים, טונה וצלפים בצלחת.

5מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.

תגיות:ניסואז
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il