אוכל
אוכל

סלט ניסואז

שי-לי ליפא מלמדת איך להכין בבית סלט ניסואז, ממש כמו במסעדה. כמה שלבים פשוטים ויש לכם סלט שהוא ארוחה מלאה וצבעונית

|מתכון לחיסכון| פורסם10:06
סלט ניסואז (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.3176reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 1 קופסה טונה משומרת
  • 4-3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 6 פילטים של אנשובי
  • 1 כף צלפים

לרוטב:

  • שליש כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, ממלאים במים עד גובה של 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב ומצננים.

2בינתיים מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים בזהירות לסיר מים רותחים ומבשלים 7 דקות עד שהן מבושלות אבל החלמון עדיין רך. שוטפים במים קרים, קולפים וחותכים לרבעים.

מתכונים לראש השנה

3חולטים את השעועית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וחולטים את השעועית 4-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.

4מרכיבים את הסלט: חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים בצלחת הגשה. מוסיפים עגבניות, זיתים, אנשובי, שעועית, ביצים, טונה וצלפים בצלחת.

5מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.

תגיות:ניסואז
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il