אוכל
אוכל

פסטה ביתית ירוקה בלי מכונה

תתחילו לגלגל - כי את הפסטה הביתית המדליקה הזו מכינים בידיים. כן כן, הבנתם נכון, למדנו משי-לי איך מכינים פסטה מעולה בלי מכונת פסטה. זול, פשוט, טעים ולא פחות מזה - מגניב אש

|מתכון לחיסכון| פורסם12:53
פסטה ביתית עם תרד של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.531reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור, גרוס

לפסטה:

  • 2 כוסות + כף גדושה (300 גרם) קמח רגיל
  • 200 גרם עלי תרד טריים, ללא הגבעולים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב במחבת חמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה. טועמים ומתקנים תיבול.

2מכינים את הפסטה: מערבלים במעבד מזון עם להב מתכת קמח, תרד ומלח במשך 3-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק בצבע ירוק.

3מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

4מגלגלים כמות קטנה של בצק (כחצי כפית) לרצועת ספגטי דקה, מניחים את הרצועה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מומלץ להניח את רצועות הספגטי זו ליד זו ולא אחת על השנייה, כדי שלא יידבקו.

5מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה כ-5 דקות, לדרגת אל דנטה. ייתכן שתרצו לבשל את הפסטה כמה דקות נוספות, במיוחד אם היא התייבשה מעט בתהליך ההכנה.

6כשהפסטה מוכנה, מעבירים עם מלקחיים למחבת עם הרוטב ומערבבים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il