פסטה ביתית ירוקה בלי מכונהתתחילו לגלגל - כי את הפסטה הביתית המדליקה הזו מכינים בידיים. כן כן, הבנתם נכון, למדנו משי-לי איך מכינים פסטה מעולה בלי מכונת פסטה. זול, פשוט, טעים ולא פחות מזה - מגניב אששי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם05/06/1712:53 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :לרוטב:
לפסטה:
אופן ההכנה:1מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב במחבת חמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי בחישה. טועמים ומתקנים תיבול. 2מכינים את הפסטה: מערבלים במעבד מזון עם להב מתכת קמח, תרד ומלח במשך 3-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק בצבע ירוק. 3מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. 4מגלגלים כמות קטנה של בצק (כחצי כפית) לרצועת ספגטי דקה, מניחים את הרצועה בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מומלץ להניח את רצועות הספגטי זו ליד זו ולא אחת על השנייה, כדי שלא יידבקו. 5מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה כ-5 דקות, לדרגת אל דנטה. ייתכן שתרצו לבשל את הפסטה כמה דקות נוספות, במיוחד אם היא התייבשה מעט בתהליך ההכנה. 6כשהפסטה מוכנה, מעבירים עם מלקחיים למחבת עם הרוטב ומערבבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |