מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'ר

מתכון של שי-לי ליפא לסלמון בתנור שמכינים ב-5 דקות, עם רוטב פשוט של שלושה מרכיבים בסך הכל. איך תדעו מתי להוציא אותו מהתנור? יש תשובה גם לזה

|מתכון לחיסכון| פורסם09:26
סלמון ברכז רימונים, שום וג׳ינג׳ר (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • קילו וחצי פילה סלמון טרי, עם העור
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • שליש כוס רכז רימונים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה.

4מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל.

5אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש.

>> הנה עוד מתכון מצוין לסלמון בתנור

טיפ:איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.

תגיות:סלמון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il