אוכל
אוכל

סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'ר

מתכון של שי-לי ליפא לסלמון בתנור שמכינים ב-5 דקות, עם רוטב פשוט של שלושה מרכיבים בסך הכל. איך תדעו מתי להוציא אותו מהתנור? יש תשובה גם לזה

|מתכון לחיסכון| פורסם09:26
סלמון ברכז רימונים, שום וג׳ינג׳ר (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.532reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • קילו וחצי פילה סלמון טרי, עם העור
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • שליש כוס רכז רימונים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה.

4מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל.

5אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש.

>> הנה עוד מתכון מצוין לסלמון בתנור

טיפ:איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.

תגיות:סלמון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il