אוכל
אוכל

סלט תפוחי אדמה ועדשים

נמאס לכם מסלט תפוחי האדמה הרגיל? הנה מתכון קל ומצוין (בכל זאת, שי-לי ליפא), עם חיזוק של עדשים שחורות שמוסיפות ים של בריאות

|מתכון לחיסכון| פורסם10:31
סלט תפוחי אדמה ועדשים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.439reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כף מלח
  • 3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כפית דבש
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים: מניחים עדשים בסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

3מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב.

4מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

5מוסיפים את העדשים המבושלות, המלפפונים החמוצים, הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il