אוכל
אוכל

תירס מקסיקני מתובל ועסיסי

במדינות קאריביות, אי שם בין מקסיקו לפנמה, התירס מככב כמעט בכל צלחת, אבל הוא הכי זורח כשהוא מגיע לבד ומקבל את כל הכבוד שמגיע לו. אז הנה, אנחנו עושים לו כבוד גם כאן אצלנו עם מתכון סופר קיצי ושמח

|מתכון לחיסכון| פורסם08:34
תירס מקסיקני (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.146reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 קלחי תירס

לרוטב

  • 1 כוס יוגורט עזים
  • 1כף גדושה מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי

  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • כפית שבבי צ'ילי

אופן ההכנה:

1מבשלים את קלחי תירס כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הקלחים במים החמים לפחות עוד כשעה.

2מערבבים בקערה יוגורט ומיונז ומתבלים במלח ובפלפל.

3מוציאים את התירס מהמים ומייבשים אותם היטב.

4מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה (אפשר להשתמש גם בתנור על מצב גריל).

5מברישים את קלחי התירס ברוטב וצולים כמה דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים מן המחבת או מן הגריל ומברישים את התירס ברוטב פעם נוספת.

6מפזרים על התירס גבינה מגוררת ושבבי צ'ילי ומגישים.

* מומלץ להגיש עם רבעי ליים או לימון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il