אוכל
אוכל

פסוליה - תבשיל בשר ושעועית

מתכננים להישאר בבית בשעות הקרובות? בואו תנצלו את הזמן שלכם למשהו טוב, אבל באמת: סיר מנחם של תבשיל בשר רך ושעועית ירוקה, שמצריך כמה דקות עבודה וכמה שעות של בישול. רק אל תשכחו להכין אורז לבן, שיהיה ליד

|מתכון לחיסכון| פורסם07:00
פסוליה, תבשיל בשר ושעועית (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.697reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 600 גרם שעועית ירוקה טרייה, ללא העוקץ

אופן ההכנה:

1מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים כ-4-3 דקות מכל צד עד שהבשר שחום. מוציאים את הבשר לצלחת.

>> כל המתכונים לסוכות

4מכינים את הרוטב: מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.

5מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

6מבשלים את הבשר והשעועית ברוטב: מחזירים לסיר את הבשר המטוגן והנוזלים שניגרו ממנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.

7מוסיפים שעועית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-50-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.

8טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il