אוכל
אוכל

סלט קיסר של שי-לי ליפא

חסה פריכה, קרוטונים שמתפוצצים בפה וחזה עוף. כל היופי הזה טובל ברוטב מעודן, ואתם הרווחתם סלט שווה להשיבע לו אמונים עד סוף הקיץ. שי-לי ליפא עם גרסה קלילה לסלט קיסר שפשוט להכין ועוד יותר פשוט לאכול

|מתכון לחיסכון| פורסם09:36
סלט קיסר עם עוף (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:3.839reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לבסיס:

  • 2 ראשי חסה ערבית, שטופים ומיובשים היטב

לעוף והמשרה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סירופ מייפל או דבש
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
  • 2 נתחי חזה עוף (פרוסים לשניצל)
  • מעט שמן זית, לטיגון

לקרוטונים:

  • 1 ג'בטה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 4 רצועות אנשובי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (ללא גרגרים)
  • חצי כפית מלח
  • שליש כוס שמן זית
  • שליש כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1חוצים את ראשי החסה לשניים (לאורכם) ומסדרים בקערת הגשה.

2 . מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון והמייפל, ומתבלים במלח ובפלפל. משרים את נתחי העוף בקערה כ-15 דקות.

3מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הג'בטה ושמן הזית בקערה. מסדרים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת. אופים בתנור כ-10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.

4מכינים את הרוטב: מערבלים במעבד מזון את החלמון, השום, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ, החרדל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.

5מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.

6מרכיבים את הסלט: מניחים רצועות של עוף על החסה, יוצקים רוטב ומפזרים מעל קרוטונים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il