סלט קיסר של שי-לי ליפאחסה פריכה, קרוטונים שמתפוצצים בפה וחזה עוף. כל היופי הזה טובל ברוטב מעודן, ואתם הרווחתם סלט שווה להשיבע לו אמונים עד סוף הקיץ. שי-לי ליפא עם גרסה קלילה לסלט קיסר שפשוט להכין ועוד יותר פשוט לאכולשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם26/07/1709:36 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :לבסיס:
לעוף והמשרה:
לקרוטונים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1חוצים את ראשי החסה לשניים (לאורכם) ומסדרים בקערת הגשה. 2 . מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון והמייפל, ומתבלים במלח ובפלפל. משרים את נתחי העוף בקערה כ-15 דקות. 3מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הג'בטה ושמן הזית בקערה. מסדרים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת. אופים בתנור כ-10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב. 4מכינים את הרוטב: מערבלים במעבד מזון את החלמון, השום, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ, החרדל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך. 5מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות. 6מרכיבים את הסלט: מניחים רצועות של עוף על החסה, יוצקים רוטב ומפזרים מעל קרוטונים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |