אוכל
אוכל

סלט יווני עם קייל

כל הכיף של סלט יווני, עם אקסטרה בריאות - איך אפשר להגיד לזה לא? בקיצור אנחנו כבר במטבח, קוצצים ירקות

|מתכון לחיסכון| פורסם10:08
סלט יווני עם קייל (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:3.922reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לקרוטונים:

  • 2 פיתות
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלין זעתר

לבצל הכבוש:

  • 1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כפית שטוחה מלח

לסלט:

  • 300 גרם קייל
  • 30 עגבניות שרי, חצויות
  • 3 מלפפונים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 קופסה גבינה בולגרית, פרוסה לריבועים בעובי 1 ס"מ

להגשה:

  • 1 כף שמן זית
  • אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1מכינים את הקרוטונים: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2חוצים כל פיתה לשני דיסקים. מזלפים מעל שמן זית וזורים זעתר.

3חותכים כל דיסק לחצי עיגול, כל חצי לשני רבעים וכל רבע לשני משולשים - סך הכל 8 משולשים לדיסק. מניחים בתבנית.

4אופים 6-8 דקות, עד שהקרוטונים זהובים.

5מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. משהים כ-20 דקות לריכוך הבצל.

6מכינים את הסלט: חותכים את הקייל לרצועות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לקערה הגדולה עם הבצל הכבוש. מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות.

7מוסיפים עגבניות, מלפפונים וזיתי קלמטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

8מפזרים על הסלט את הקרוטונים, מניחים מעל את פרוסות הגבינה, מזלפים על הגבינה כף שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il