סלט יווני עם קיילכל הכיף של סלט יווני, עם אקסטרה בריאות - איך אפשר להגיד לזה לא? בקיצור אנחנו כבר במטבח, קוצצים ירקותשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם22/08/1710:08 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (5 מנות):לקרוטונים:
לבצל הכבוש:
לסלט:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הקרוטונים: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2חוצים כל פיתה לשני דיסקים. מזלפים מעל שמן זית וזורים זעתר. 3חותכים כל דיסק לחצי עיגול, כל חצי לשני רבעים וכל רבע לשני משולשים - סך הכל 8 משולשים לדיסק. מניחים בתבנית. 4אופים 6-8 דקות, עד שהקרוטונים זהובים. 5מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. משהים כ-20 דקות לריכוך הבצל. 6מכינים את הסלט: חותכים את הקייל לרצועות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לקערה הגדולה עם הבצל הכבוש. מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות. 7מוסיפים עגבניות, מלפפונים וזיתי קלמטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. 8מפזרים על הסלט את הקרוטונים, מניחים מעל את פרוסות הגבינה, מזלפים על הגבינה כף שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |