אוכל
אוכל

מאפינס בטטה, גבינה וצ'ילי נימוחים

5 דקות עבודה והמאפינס המשגעים האלה נכנסים לתנור. וכשהם יוצאים ממנו הם נימוחים בפנים, קראנצ'יים בחוץ ובאופן כללי ממש דורשים שתיתנו בהם ביס גדול

|מתכון לחיסכון| פורסם12:14
מאפינס בטטה וגבינה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.548reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כוס יוגורט עזים
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 2 בטטות בינוניות (400 גרם), מגוררות גס
  • 4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי

  • 2 כפות גרעיני חמניות
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות שומשום או פרג

אופן ההכנה:

1טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים יוגורט, שמן זית, גבינה, בטטות, בצל ירוק ופלפל צ'ילי ומערבבים.

2מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נוספת.

3יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה.

4משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לשקעים (ממלאים כל שקע עד שלושה רבעים מגובהו). מפזרים מעל גרעיני חמניות ודלעת ושומשום או פרג.

5אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס זהובים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il