אוכל
אוכל

הכי פיוז'ן: טאקו עדשים וייטנאמי

הטוב בשני העולמות: שי-לי ליפא מפגישה טורטיות מהמטבח המקסיקני עם תבשיל עדשים בסגנון וייטנאמי, מתובל ברוטב סויה וברוטב דגים

|מתכון לחיסכון| פורסם12:52
טאקו ויאטנמי (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 כפות שמן חמניות או תירס
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
  • 2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל כחצי ס"מ
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב דגים

להגשה

  • 8 טורטיות קטנות
  • 1 אבוקדו בינוני, קלוף
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • מלח
  • 2 צנוניות, פרוסות דק
  • 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
  • חצי כוס עלי כוסברה טרייה
  • 2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1מכינים את המלית: שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2מטגנים במחבת גדולה את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בצל וגזר ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים. מוסיפים את העדשים המבושלות, הבצל הירוק, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומקפיצים עוד כדקה.

3מניחים 3 כפות מהמלית על כל טורטייה.

4מועכים במזלג את בשר האבוקדו ומתבלים במיץ לימון ומעט מלח. מניחים כף אבוקדו על תערובת העדשים, מקשטים בצנוניות, בבצל ירוק ובכוסברה ומגישים עם פלח לימון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il