אוכל
אוכל

פיצה משפחתית עם המון תוספות

יאללה, מתפרעים: שי-לי ליפא מכינה פיצה אקסטרה לארג' עם תוספת שונה ומיוחדת לכל אחד מבני המשפחה - זיתים, תירס, תרד, פטריות או עגבניות, כיד הדמיון הטובה עליכם

|מתכון לחיסכון| פורסם11:19
פיצה משפחתית (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.521reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק

  • 1 כפית גדושה (7 גרם) שמרים טריים מפוררים
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים
  • כוס ושליש (190 גרם) קמח רגיל
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל כחצי ס"מ
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • חצי כפית אורגנו מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי

  • חצי שקית (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • תוספות לפי הטעם (פרוסות עגבנייה, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול, גרגירי תירס, תרד וכד')

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים בתוך קערת המיקסר. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

2מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.

4מצננים את הרוטב היטב ומחממים את התנור ל-220 מעלות.

5מרכיבים את הפיצה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.

6אופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפיצה זהובה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il