פיצה משפחתית עם המון תוספותיאללה, מתפרעים: שי-לי ליפא מכינה פיצה אקסטרה לארג' עם תוספת שונה ומיוחדת לכל אחד מבני המשפחה - זיתים, תירס, תרד, פטריות או עגבניות, כיד הדמיון הטובה עליכםשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם10/07/1711:19 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :לבצק
לרוטב
לציפוי
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים בתוך קערת המיקסר. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. 2מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים. 4מצננים את הרוטב היטב ומחממים את התנור ל-220 מעלות. 5מרכיבים את הפיצה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות. 6אופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפיצה זהובה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |