אוכל
אוכל

עוגת תפוחים ב-5 דקות

מתלבטים מה הכי יבוא לכם לנשנש בבוקר עם הקפה הראשון? חבל על הטרדה שלכם, אנחנו כבר החלטנו, ואם יורשה לנו - החלטנו טוב

|מתכון לחיסכון| פורסם11:33
עוגת תפוחים ב-5 דקות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.3209reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 3 ביצים
  • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים
  • 100 גרם חמאה, מומסת

לטופינג:

  • 3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • חצי כפית קינמון טחון

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.

3בקערה שנייה טורפים את הביצים. מוסיפים את מיץ התפוחים והחמאה ומערבבים.

4יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הסוכר וקינמון.

6מפזרים מעל העיסה שבתבנית את קוביות התפוחים וזורים את התערובת של הסוכר והקינמון באופן שווה.

7אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

8מצננים היטב. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il