זיטי אפוי בניחוח איטלקיפסטה, עגבניות, שמן זית, ריקוטה ומוצרלה: 5 מרכיבים - זה כל מה שצריך לזיטי מושלם שאפילו כרמלה סופרנו היתה מאמצת. שי-לי ליפא מגישה מתכון בסגנון איטלקי שמכינים ברבע שעהשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם29/05/1710:49 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :
להגשה
אופן ההכנה:1מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב. 2מחממים תנור על גריל ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. 3מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה. יוצקים שמן זית ומערבבים. 4בקערה אחרת מערבבים עגבניות, ריקוטה ושקית ושליש של מוצרלה (את שאר המוצרלה שומרים לציפוי). מוסיפים מלח ופלפל. 5מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את שארית המוצרלה. 6אופים בחלקו העליון של התנור (על מצב גריל) 10-8 דקות עד שהמאפה זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים. הערות מערכת: אנחנו מצאנו שעדיף לצלות את הזיטי עם כיסוי של נייר אלומיניום כ-40 דקות ב-180 מעלות, ואז עוד 10-15 דקות ללא כיסוי. בנוסף, מצאנו שתוספת של אורגנו טרי לתערובת מוסיפה המון. אוהבים לבשל אוכל איטלקי? הנהמתכון לפיצה ביתית מושלמת ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |