אוכל
אוכל

טאקו עוף צבעוני ועסיסי

מתכון צבעוני וכייפי של שי-לי ליפא: חזה עוף קראנצ'י בחוץ אבל עסיסי בפנים, עטוף בטורטיי עם סלט קטן של בצל סגול וממרח אבוקדו קרמי. בקיצור, ארוחת צהריים קלילה ומושלמת

|מתכון לחיסכון| פורסם06:13
טאקו עוף (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.744reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 8 טורטיות

לעוף

  • 4 חזות עוף, פרוסים לשניצל
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת דק מחצי לימון
  • רבע כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לתוספת בצל סגול

  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית סוכר

לממרח אבוקדו

  • 1 אבוקדו בינוני, בשל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וסוכר ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. משהים כ-20 דקות.

2מכינים את הבצל: מערבבים בקערה בצל סגול, שמן זית, מיץ לימון, מלח וסוכר. משהים 20-15 דקות עד שהבצל רך ומאבד מחריפותו.

3מכינים את האבוקדו: מועכים בקערה את האבוקדו בעזרת מזלג, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מניחים את העוף ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב ומוכן. פורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

5מורחים על כל טורטייה ממרח אבוקדו, מניחים רצועות חזה עוף, מפזרים מעל בצל סגול ומגלגלים.

** המתכון פורסם לראשונה ביולי 2017

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il