טארט טאטןנראה לכם מסובך להכין טארט טאטן? אז זהו, שלא באמת - כל עוד אתם מצוידים במתכון הנכון. הגיע הרגע להכין את אחד הקינוחים הכי מעודנים, נימוחים ומתוקים שיש - רק אל תשכחו להגיש אותו עם גלידה משובחתשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם24/07/1712:18 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :
לתפוחים
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מכניסים קמח, סוכר, מלח וחמאה למעבד מזון עם להב פלסטיק ללישה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. 2מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 27 ס"מ. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהתפוחים מוכנים. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה וסוכר על להבה בינונית במחבת בקוטר 25 ס"מ, מהסוג שאפשר להכניס לתנור. מנענעים את המחבת מדי פעם, כדי לפזר את החמאה והסוכר בצורה אחידה. מבשלים עד שנוצר קרמל. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. 5מסדרים את התפוחים החתוכים לרבעים במחבת עם הקרמל, כשצידם החתוך כלפי מעלה, בצפיפות ובשכבה אחידה. מחזירים את המחבת לכיריים ומבשלים את התפוחים בקרמל על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהם מתקרמלים. 6מוציאים את הבצק המרודד מהמקרר. מניחים את עיגול הבצק על התפוחים המקורמלים, ודוחסים את שוליו כלפי מטה, לדופנות המחבת. 7מכניסים את המחבת לתנור החם ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים. 8ממתינים רבע שעה והופכים את הטארט טאטן על צלחת הגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |