בורקס תפוחי אדמה ביתייםשי-לי ליפא עם מתכון לנשנוש המושלם: בורקס תפוחי אדמה שמכינים בבית ממש, אבל ממש בקלותשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם27/03/1909:40 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :לכ-45 בורקסים קטנים:
למלית:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה. 2מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב. 3מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן שבו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. 4ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ. 5חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6*8 ס"מ. 6מניחים כפית מהמלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה). 7מסדרים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום. 8אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |