אוכל
אוכל

פונדנט שוקולד וחמאת בוטנים

זה מה מתחשק לנו ליד הקפה: ביסים קטנים, מתוקים ודביקים של אושר. כלומר, פונדנט שוקולדי וקראנצ'י, שאשד של חמאת בוטנים חמימה פורץ ממנו

|מתכון לחיסכון| פורסם13:27
פונדנט שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.246reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כף קורנפלור

למילוי

  • 6 כפיות גדושות חמאת בוטנים (אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בריבת חלב)

להגשה

  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבניות שקעים חד פעמיות מאלומיניום.

2ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל (או על בן מארי), מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים למשך כ-5 דקות.

3טורפים בקערה גדולה את הביצים והחלמונים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

4מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים שקדים טחונים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (ניתן להכין את התערובת מראש ולשמור מכוסה במקרר עד יומיים).

5יוצקים את תערובת הפונדנט לתבניות השקעים (ממלאים עד לכשני שליש מגובהן). מוסיפים כפית גדושה של חמאת בוטנים במרכז כל שקע ויוצקים מעל עוד כף גדושה של תערובת פונדנט לכיסוי חמאת הבוטנים. אופים במשך כ-17-15 דקות, עד שהפונדנטים תפוחים ויציבים למגע אבל נוזליים מעט בפנים.

6ממתינים כדקה לפני שמחלצים אותם בזהירות מהשקעים. מניחים כל פונדנט על צלחת, מפזרים מעל אבקת הסוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il