אוכל
אוכל

פתיתים ולברק בסיר אחד

הילדים דורשים פתיתים, ואתם מתעקשים לתחוב פנימה משהו קצת יותר מכובד, שלא לומר מזין? הנה הפשרה המושלמת: בשבילם זה פתיתים, בשבילכם דג מאודה - וכולם שמחים

|מתכון לחיסכון| פורסם07:02
פתיתים ולברק בסיר אחד (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:517reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • קליפה מגוררת דק מחצי לימון
  • 2 כוסות פתיתים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים רותחים

לדגים:

  • 2 דגי לברק, מפולטים עם העור
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • רבעי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים סיר בינוני מעל להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.

2מוסיפים עגבניות וקליפת לימון ומאדים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3מוסיפים פתיתים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהפתיתים חמים ומצופים שמן.

4מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מניחים מעל את הדגים כשהעור כלפי מטה. מזלפים על הדגים 3 כפות שמן זית ו-2 כפות מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.

5מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות עד שהפתיתים והדגים מוכנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il