1מכינים את הציפוי: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב.
2מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה). מוסיפים שמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים.
3מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות. מוסיפים זוקיני, פטריות, אפונה, עגבניות מרוסקות וסוכר, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מומלץ לבחוש את תערובת הירקות מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את הלהבה.
4מעבירים את מלית הירקות לתבנית אפייה, מכסים בפירה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.