אוכל
אוכל

פאי רועים טבעוני

מצאנו את המתכון הטבעוני המושלם: כזה שכולם יהנו ממנו, צמחונים, טבעונים וקרניבורים. ותאמינו לנו, בתבנית הזו יש מספיק לכו-לם: שפע של ירקות ופירה מפנק על בסיס של שמן זית

|מתכון לחיסכון| פורסם11:42
פאי רועים טבעוני (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.685reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 4-3 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 גזרים בינוניים, מגוררים גס
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בגודל חצי ס"מ
  • 1 זוקיני גדול, מגורר גס
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות, קצוצות גס
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

לציפוי

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • כף מלח (לבישול)
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט אגוז מוסקט טרי, מגורר
  • מעט מלח (לתיבול)
  • פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הציפוי: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב.

2מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה). מוסיפים שמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים.

3מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות. מוסיפים זוקיני, פטריות, אפונה, עגבניות מרוסקות וסוכר, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מומלץ לבחוש את תערובת הירקות מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את הלהבה.

4מעבירים את מלית הירקות לתבנית אפייה, מכסים בפירה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il