אוכל
אוכל

בורקס חצילים וגבינות משפחתי

את הבורקס הזה אפשר להכין עם הילדים. בעצם, למה שלא תשבו רגל על רגל ותניחו להם לתקתק בעצמם? לא צריך לחתוך, לקלות, לקרוץ או לקפל: פשוט ממלאים בחציל קלוי קנוי ובגבינות, מגלגלים ושולחים לתנור

|מתכון לחיסכון| פורסם11:18
בורקס חצילים וגבינות משפחתי של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 בורקס גדולים:

  • ק"ג בצק עלים, מופשר

למלית

  • 2 כוסות חציל, אפוי או קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול)
  • 1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 200 גרם קשקבל, מגוררת גס
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

לציפוי

  • ביצה טרופה, בתוספת מעט מלח
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מערבבים בקערה את חומרי המלית.

3פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של כל אחד מחלקי הבצק, לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מקפלים את הקצוות כלפי פנים ומגלגלים. מותחים קצת את הרולדה כדי להאריך את הבורקס ומניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה.

4חורצים חריצים בבצק, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות עד שהבורקס זהוב מאוד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il