בורקס חצילים וגבינות משפחתיאת הבורקס הזה אפשר להכין עם הילדים. בעצם, למה שלא תשבו רגל על רגל ותניחו להם לתקתק בעצמם? לא צריך לחתוך, לקלות, לקרוץ או לקפל: פשוט ממלאים בחציל קלוי קנוי ובגבינות, מגלגלים ושולחים לתנורשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם29/05/1711:18 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :ל-2 בורקס גדולים:
למלית
לציפוי
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מערבבים בקערה את חומרי המלית. 3פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של כל אחד מחלקי הבצק, לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מקפלים את הקצוות כלפי פנים ומגלגלים. מותחים קצת את הרולדה כדי להאריך את הבורקס ומניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה. 4חורצים חריצים בבצק, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות עד שהבורקס זהוב מאוד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |