אוכל
אוכל

חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון

ככה מכינים חזה עוף עסיסי: טריק מיוחד של אפייה בתנור עם עטיפה של נייר אפייה, ותשכחו מעוף יבשושי לנצח

|מתכון לחיסכון| פורסם12:49
חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון  (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:527reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 חזות עוף שלמים, לא משוטחים לשניצל (2 פרפרים חצויים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 צרור אספרגוס, ללא הרבע התחתון
  • 1 לימון גדול, פרוס לעיגולים בעובי 3-2 מ"מ

לרוטב

  • 5 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • רבע כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מוציאים את חזה העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.

2מחממים תנור ל-200 מעלות.

3מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

4פורשים 4 ניירות אפייה, מניחים במרכז כל נייר רבע מכמות האפרגוס ומתבלים במלח ופלפל.

5מניחים מעל האספרגוס את חזה העוף ומתבלים גם אותו במלח ופלפל.

6יוצקים 2 כפות מהרוטב ומסדרים מעל 2 פרוסות לימון. סוגרים את הנייר למעטפה ומגלגלים בקצוות לחבילה אטומה.

7אופים בתנור החם 20-15 דקות עד שהעוף מוכן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il