אוכל
אוכל

ממרח חומוס ביתי

שי-לי ליפא מוכיחה שזה ממש ממש פשוט, והאמת? עם כזה חומוס אין שום סיבה לצאת מהבית

|מתכון לחיסכון| פורסם17:01
Rating:4.288reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מיובשים, מושרים בקערה עם מים למשך הלילה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • חצי כוס טחינה גולמית משובחת
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • רבע כפית כמון
  • מלח

אופן ההכנה:

1שוטפים את הגרגירים המושרים במים, מסננים ומעבירים לסיר.

2מכסים בשפע מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהגרגירים רכים מאוד, כמעט מתפוררים. מצננים כרבע שעה.

4בעזרת כף מחוררת מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים והחמימים למעבד מזון (שומרים את מי הבישול להכנת הממרח).

5מוסיפים טחינה, שליש כוס מי בישול, מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון ומלח וטוחנים למרקם כמעט חלק. אם החומוס סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

6שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il