שקשוקה כל טובנמאס מהשילוש עגבניות-פלפל-ביצים? שי-לי ליפא מציעה מתכון לשקשוקה מפנקת במיוחד, שתוסיף לכם המון צבע וטעם לחייםשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם27/09/1710:24 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים מחבת גדולה או סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים. 2מוסיפים פטריות, מתבלים בכמון ומקפיצים כ-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך. 3מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וגרגרי חומוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. 4מבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות ללא כיסוי תוך בחישה מדי פעם, עד שגרגירי החומוס רכים. טועמים ומתקנים תיבול. 5יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-2 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. 6מפזרים מעל גבינה בולגרית ועלי בזיליקום ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |