אוכל
אוכל

טורטייה דה פטטאס

נמאס לכם מחביתות רגילות? קצתם בחביתות הירק שהשתלטו על המדינה? אז הנה שי-לי ליפא עם מתכון לטורטייה דה פטטאס: הגרסה הספרדית לפריטטה עם תפוחי אדמה, שגם הילדים וגם והגדולים יאהבו ברמות

|מתכון לחיסכון| פורסם07:50
טורטייה דה פטטאס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:429reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • רבע כוס שמן זית
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 7 ביצים גדולות (L)
  • חצי כוס גבינת מנצ'גו, מגוררת דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ותפוחי האדמה, ומטגנים כ-7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב.

3מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עוד כ-6-5 דקות תוך כדי בחישה שהבצל מתחיל להזהיב ותפוחי האדמה מתרככים מעט.

4טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את גבינת המנצ'גו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.

5מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שהטורטייה זהובה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il