אוכל
אוכל

מרק ריבוליטה איטלקי

המרק הזה הוא לא סתם מרק, הוא ארוחה שלמה, מלאה ומזינה. גם טעים, גם אחלה שימוש ללחם שקצת התייבש, ומכינים אותו כל כך בקלות שזה פשוט כיף חיים. מבחינתנו, עונת המרקים יצאה לדרך, והמרק הזה הוא ההוכחה לכך

|מתכון לחיסכון| פורסם07:44
מרק ריבוליטה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.241reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • שליש כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 5 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (הכי נוח להשתמש בשעועית קפואה מבושלת)
  • 2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
  • 2 כוסות עלי תרד או קייל טריים, קצוצים גס
  • 1 ג'בטה בת יומיים, חתוכה גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.

2מוסיפים עגבניות ופטרוזיליה ומאדים כ-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3מוסיפים תפוחי אדמה, שעועית ומים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 25-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

4מוסיפים תרד, לחם, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים תיבול.

5יוצקים לקערות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

לגיוון: מחליפים את השעועית בגרגירי חומוס מבושלים באותה כמות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il