אמפנדס ביתייםאתם אולי אוכלים אמפנדס רק בחתונות או במסעדות - אבל יש אנשים שהמאפה האלוהי הזה הוא חלק משגרת החיים שלהם. הנה ההזדמנות של כולנו להפוך לחלק מאותם אנשיםאביב משה ומשפחת ריקמן|סיפורים מהמטבח| פורסם08/11/1716:47 ![]() צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח |
המצרכים (5 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה בצד כ-10 דקות. 2יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם בעזרת היד או מערוך. 3מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים. 4מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים עד שהוא מוכן ומקבל צבע חום. 5מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הביצים הקשות ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש ומצננים מעט. 6פורסים את הביצים הקשות לפרוסות דקות ומניחים בצד. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8מניחים כף מהמילוי על כל עיגול בצק ומוסיפים שתי פרוסות מהביצה. 9סוגרים את הבצק בצורת חצי סהר ומסדרים על תבנית אפייה. 10מורחים על האמפנדס ביצה טרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק משחים. תגיות:אמפנדס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |