מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לזניה דלת קלוריות וללא גלוטן

השף אביב משה מכין מאפה בסגנון לזניה איטלקית, ללא דפי לזניה, עם גבינות דלות שומן וחצילים - מנה משודרגת ובריאה

|סיפורים מהמטבח| פורסם10:47
לזניה ללא לזניה (צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח)
צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2-3 חצילים, פרוסים
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4-6 שיני שום, כתושות
  • קופסה של שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
  • כפית סילאן
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור

לתערובת הגבינות

  • 2 קופסאות קוטג' (5%)
  • חבילת ריקוטה (5%)
  • 250 גרם גבינה לבנה חצי קשה (5%), מגוררת
  • ביצה
  • מעט עלי אורגנו
  • 200 גרם גבינה צהובה (5%-9%), מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת פסים, מברישים במעט שמן זית וצורבים את פרוסות החציל כ-7 דקות מכל צד.

2מכינים את הרוטב: מטגנים מעט את הבצל במחבת נוספת, מוסיפים שום, עגבניות, סילאן ותבלינים ומבשלים כמה דקות.

3מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים בקערה את הגבינות הלבנות, הביצה והאורגנו.

4מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה של פרוסות חציל בתבנית אפייה, מורחים מתערובת הגבינות על החצילים. מוסיפים שכבה נוספת של חצילים, עליה יוצקים מרוטב העגבניות, ומפזרים גבינה צהובה מגוררת. מכסים בשכבה חצילים נוספת, תערובת גבינות ורוטב עגבניות ומסיימים בגבינה צהובה מגוררת.

5אופים בחום בינוני כ-30 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il