מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

בולונז מקסיקני

נמאס לכם מרוטב הבולונז הרגיל? קבלו טוויסט מקסיקני פיקנטי, שיעיף לכם את הפסטה לגבהים חדשים

|סיפורים מהמטבח| פורסם14:05
בולונז מקסיקני (צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח)
צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 4 כפות שמן זית
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 10 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא מתוק)
  • 1 כוס יין אדום

להגשה:

  • פסטה, איזו שאוהבים

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי מעיכה עם כף עץ להפרדת הגושים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

2מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים גזר, סלרי, בצל, שום, עגבניות טריות ופלפל חריף.

3מוסיפים את הרסק, העגבניות הקלופות, המלח, הפלפל, הפפריקה ורוטב הצ'ילי ומביאים לבעבוע קל.

4מחזירים את הבשר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

5מוסיפים את היין, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.

6מכינים פסטה שאוהבים ומגישים עם הרוטב המוכן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il